Möt våra medarbetare  /Anneli Gonner

"Detta är en fantastisk bransch! Bästa som har hänt mig i mitt yrkesliv"

Anneli Gonner gillar att alla dagar ser olika ut. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och så även tempot. Att vara nyfiken, lyhörd och ha ett intresse för lantbruket och dess brukare är egenskaper som är en fördel i jobbet som Reservdelschef.  Att vara envis och optimistisk är till stor hjälp i jobbet eftersom det ibland kan uppstå utmaningar som reservdelssäljarna måste hitta en lösning på. 

 

Gillar du att lösa problem?

Yrket passar dig som har ett intresse för maskiner och lantbruk. Du gillar problemlösning och har ett servicefokus. 

 

Hej Anneli! Berätta om dina arbetsuppgifter – hur är du med och skapar värde för våra kunder? 


Jag ser till att vi i personalteamet har bra kompetens och underhåller kompetensen. Jag planerar verksamheten så att vi har hög tillgänglighet, framförallt i säsong och att vi ser till att ha bra antal av "rätt" delar hemma inför säsongen. Men givetvis ser jag också till att delar för det dagliga slitaget inte glöms. 

I min chefsroll har jag det systematiska arbetet som alltid ska ha sin tid och är lika viktigt. Men jag sätter alltid kunden först, utan kunden har vi ingen verksamhet. 

Vad skulle du vilja säga till dem som funderar på att söka jobb som reservdelssäljare? Vem passar i den rollen?  


Du som vill jobba som reservdelssäljare måste gilla att dagarna ser olika ut. Det är väldigt varierande både med arbetsuppgifter och tempo. Stundtals är det högt tempo men vi har även perioder med mer planerat arbete i form av inventering, städning, butiksändringar och kundvård. Att vara nyfiken, ha intresse och vara lyhörd för lantbruket och dess brukare är också egenskaper som är en fördel. Du ska inte vara rädd för att smutsa ner dig lite då och då eftersom vi servar våra kunder med t.ex. slangtryckning och kedjedelning. 

Att vara envis och optimistisk är hjälpsamt i arbetet eftersom det alltid finns en lösning på utmaningar som vi ställs inför. Stundtals kan det kännas omöjligt men eftersom vi har ett kunskapsnät av kollegor runt oss finns det alltid någon som kan hjälpa. Det är ett stort plus om du har truckkort då vi lossar en del gods som vi förvarar i kallager på pallställ. 

Kan du beskriva hur en vanlig dag ser ut? 


Vi börjar dagen vid 07.00 då butiken och telefonväxel öppnas. Godset kommer på nätterna och därför har vi en som börjar jobba 06.30 så att verkstaden kan komma igång med sina arbeten när det börjar 07.00. Dagarna går oftast i ett, kunder kommer in och kunder ringer. Verkstaden som är vår största kund kommer och behöver vår hjälp med att leta delar samt beställa delar till arbeten som ska utföras. Ibland kan det vara svårt att veta exakt vad verkstaden behöver för delar, då det är svårt att kalkylera åtgång. Därför är samarbetet med verkstaden otroligt viktigt. 

Vi plockar delar till planerade servicearbeten som är inbokade. Man är lite av en dektektiv vissa dagar då det inte alltid är det enklaste att hitta rätt på alla delar som kunden efterfrågar. Löpande sker också beställningar och även den administrativa biten med fakturor, hantera returer och uppdatera prislistor. 

Hur jobbar du som reservdelschef med att dela kunskap med övriga inom organisationen?


Att dela med sig av kunskap är något utav det viktigaste men också det svåraste. Vissa föredrar att få allt digitalt medan andra föredrar ett fysiskt möte med genomgång. Internt blir det att  vi delar kunskap mycket i korridoren eller fikarummet. När det gäller information som alla ska ha tillgång till samtidigt kan man inget annat än att samla det digitalt t.ex. genom våra infobrev som vi skickar en gång i månaden. Den första tisdagen i varje månad har vi även ett fysiskt möte där vi delar mycket erfarenhet och kunskap. Mycket information och kunskap delas självklart också via vårt intranät. Mitt mål är att vi ska ha en så enkel kanal som möjligt där man kan dela med sig av information och kunskap så att alla håller så lika kompetensnivå som möjligt.  

Vad är mest givande i ditt arbete? 


Det är otroligt utvecklande och jag lär mig något varje dag. Branschen är också hela tiden under utveckling vilket gör det extra roligt att jobba inom lantbrukssektorn. Jag gillar när både nya och välkända kunder och personer utmanar mig. En stor fördel är helt klart också mina fantastiska kollegor som brinner lika mycket för sitt arbete som jag gör. Vi jobbar gemensamt mot att ha den bästa servicen för våra kunder och bidra till en god ekonomi i bolaget. Att veta om att jag har ett samhällsviktigt arbete gör mig stolt varje dag! Detta är en fantastisk bransch, det bästa som har hänt mig i mitt yrkesliv. Jag hoppas att den nya generationen kan se detta då vi behöver bli fler med ett brinnande intesse för lantbruk.