Möt våra medarbetare Patrik Persson

 

10 år på Swedish Agro


Patrik har en bakgrund som växtodlingssäljare och har även arbetat som arbetsledare innan han började på Swedish Agro. Patrik är en av de som har varit med sedan starten av bolaget och han fick chansen att bygga upp försäljningen kring växtodling. "Detta har gått hur bra som helst och vi har utvecklats framåt under alla år" berättar Patrik.

Swedish Agro är en del av en stor lantbrukskoncern i Europa (Danish Agro) vilket Patrik inte visste om när han började sin anställning. Idag jobbar han som produktchef DLA Agro Växtskydd och försäljningschef för växtodling på Swedish Agro, vilket ger honom ett omväxlande arbete. Som försäljningschef/säljare arbetar han med försäljning inom växtskydd och växtodling samt rådger kunderna. Som produktchef ansvarar han för inköp och förhandling inför året och för produktstrategin samt inköp av växtskydd till 14 medlemsföretag. 

Jag är med i utvecklingen inom mitt jobb och får som anställd möjlighet att påverka och utvecklas som person

"Jag är med i utvecklingen inom mitt jobb och får som anställd möjlighet att påverka och utvecklas som person." berättar Patrik. Som ledare tycker han att det viktigaste är att lyssna och att svara på frågor och att visa respekt mot medarbetare samt ha en öppen dialog och kunna ge feedback. 

Patrik berättar att den största utmaningen för honom idag är att hitta kompetent personal som vill arbeta med försäljning till lantbruket. "Företaget arbetar med Employer Branding och försöker hela tiden fånga upp vad medarbetarna tycker och utveckla dem för att vara en bra och attraktiv arbetsgivare" säger Patrik.

Unikt för Swedish Agro är att vi tillhör en stor koncern inom lantbruksbranschen. Patrik berättar att Cultivating Value är en viktig del i hans arbete: "Vi ska hjälpa lantbrukaren med rätt insatser och råd. Våra ledord är långsiktighet, kvalitet och lönsamhet." 

För att dela med sig av sin kunskap inom organisationen använder sig Patrik och hans kollegor av de digitala plattformarna inom företaget. Där kan de delge information och dela erfarenheter med varandra. Veckovis har de även möte för att kunna lyfta aktuella frågeställningar. Ett antal gånger per år sker även internutbildning av säljande personal. 

Patrik säger att det mest givande med hans arbete är att träffa kunder och göra affärer. "Att göra nytta både för företaget samt hjälpa kunder med de bästa lösningarna och variationen i mitt arbete är det jag värdesätter mest". 

För att bli en duktig lantbrukssäljare krävs att du vill göra affärer och göra skillnad. Du ska tycka om att träffa folk och våga kontakta nya kunder. Det är viktigt att vara påläst om det du säljer och rådger kring samt vara en driven person. Arbetet är fritt och varierande från dag till dag.